Binz, tysklands semesterpärla

Tyskland
Premiärresan med Kjells Buss 1998 till hotellet Seehotel Binz Therme i den charmiga badorten Binz blev startskottet på en årligt återkommande succéresa med många stamkunder. En resa med avkoppling, sköna bad, god mat och trevlig gemenskap.

I hotellets unika pool och bastucentrum pumpas vatten upp från varma källor på 1.200 meters djup och ger en underbar badtemperatur på 32-35 grader. Här finns också en saltvattenpool som ger orden "känslan av tyngdlöshet" en helt ny betydelse. Hotellet är beläget vid en naturskön skogsdunge som gränsar till Rügens vackraste sandstrand. Omgivningarna inbjuder till sköna promenader utmed stranden in till Binz pittoreska centrum med butiker, caféer och barer.

DAG 1

Välkommen ombord!

För att komma med förmiddagsfärjan från Trelleborg blir det en tidig avresa. Passa på att sluta ögonen en stund när vi färdas bekvämt genom de småländska skogarna i morgongryningen. Första stoppet blir ca.kl.07.00 i trakten av Älmhult för välsmakande hotellfrukost. Färden fortsätter genom ett vårlikt Skåne till färjan i Trelleborg som avgår kl.11.10. Efter knappt 2,5 timmar till sjöss kommer vi fram till Sassnitz och åker de få milen till Binz och checkar in på vårt hotell. Middagsbuffé.

DAG 2-4

Avkoppling, bad och shopping

Vi njuter av livet i Binz. Bad, promenader och avkoppling. På hotellet serveras varje dag en härlig frukostbuffé och avslutar dagarna med middagsbuffé.

Nyhet – lördag.
Efter frukost åker vi idag på en utflykt till Stralsund. Vi börjar besöket på Störtebeker Brauquartier, Stralsunds egna bryggeri. Vi går en rundvandring och blir visade den historiska delen av bryggeriet. Vi avslutar besöket med en traditionell Schnitzel i deras restaurang, självklart med ett glas av deras egna öl. Eftermiddagen flanerar vi på egen hand i Stralsunds även kallad den röda tegelstaden. Kyrkorna, det imponerande rådhuset, de många klostren och de pittoreska köpmannahusen – de är alla byggda med lysande rött tegel. Gå runt i staden och njut av våra många fina historiska byggnader! Åter på hotellet njuter vi av middag och kanske ett kvällsbad.

Dag 5

Auf Wiedersehen!

Efter frukost checkar vi kl.08.00 ut från hotellet och packar in oss i bussen.  Vi åker till färjan i Sassnitz som avgår kl.09.30 och väl på svensk mark fortsätter vi norrut.  Efter ett stopp för möjlighet att lunch kommer vi åter till Västervik tidig kväll med många härliga avkopplande resminnen i bagaget.

Star
 • I år med bryggeribesök och lunch på Störtebeker
 • Badtemperatur i poolerna behagliga 32-34 grader
 • Färja Trelleborg–Sassnitz endast 2 h 25 min
PROGRAMBLAD BOKA DIN RESA HÄR
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

 • Resa i bekväm helturistbuss
 • Frukostbuffé på nedresan
 • Färja Trelleborg – Sassnitz t/r
 • Boende i bekvämt dubbelrum, 4 nätter på Binz Therme
 • 4 st frukost på hotellet
 • 4 st middag på hotellet
 • Utflykt till Stralsund med besök på Störtebeker.
 • Lunch på Störtebeker med 1 glas öl
 • Entré till hotellets badavdelning, bastu och fitnessrum, inkl. lån av badrock
 • Trevlig gemenskap

TILLÄGG:

 • Enkelrumstillägg, 4 nätter: 1.400:-
 • Platsreservation i bussen: 100:-

BETALNINGSVILLKOR:

Anmälningsavgift på 900 kr betalas inom 14 dagar. Slutbetalning 40 dagar före avresa.

Om Boendet

Dorint Seehotel Binz-Therme 

Binz-Therme ligger på en av de vackraste stränderna på ön Rügen. Hotellrummen ligger i huvudbyggnaden, är ca 23 m² stora och rymmer högst 2 personer. De har ett kombinerat vardagsrum och sovrum och bad/wc eller dusch/WC. På förfrågan kan man boka rum/lägenhet i annexet med pentry. Passa på att förboka behandlingar, kontakta oss för mer information eller "klicka in" på https://www.binz-therme.de/therme_spa/.


Om Rederiet

FRS Baltic 

Med vår katamaran "Skåne Jet" tar vi dig den snabbaste vägen mellan Sverige och Tyskland. På mindre än 2,5 timme reser vi i drygt 40 knop från Trelleborg till Sassnitz på idylliska ön Rügen.
När du känner dig lite hungrig kan du stärka dig i våra barer eller i restaurangen. Oavsett om det handlar om söta snacks eller smakliga rätter ser vi fram emot att skämma bort dig med läckra delikatesser. Naturligtvis erbjuder vi också ett urval av kalla och varma drycker för dem som är törstiga på te eller kaffe. Ombordbutiken inbjuder till att flanera och shoppa under överfarten. Oavsett om du önskar drycker eller snacks, på 150 kvadratmeter hittar du garanterat shoppingfynd eller någon trevlig present att ta med hem.

Vi erbjuder även alkoholhaltiga drycker, parfymer, godis och mycket mer.

Bra att veta

Resan genomförs utan reseledare.

AVRESA:

Avresa från Hallens Företagscenter Lunnargatan 14 Västervik kl.03.00.
Speciellt för denna resa erbjuder vi påstigning i Västervik - Vimmerby - Högsby med mellanliggande orter.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV

BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN