Bohuslän – kust, hav och salta stänk

Sverige
Följ med till Evert Taubes vackra Bohuslän en skärgård som inte liknar någon annan i världen med sina 8 000 öar, kobbar och skär. Under fyra dagar upplever vi den välkända naturen, både till land och till havs. Vi passerar fjordar och skär, ser små fiskebyar och kustsamhällen vilkas namn förknippas med Evert Taubes visor. Vi besöker natursköna Koster, tar en båttur på Sotekanalen och i Smögen kan vi promenera på den kända ”Bryggan”. Vi bor mitt i hjärtat av Bohuslän på Hotel Bohusgården i Uddevalla. Varför inte boka till hotellets spa- och poolområde!
DAG 1

Vi avreser från hemorten under morgonen. Under vägen stannar vi och gör ett stopp för kaffe och smörgås. Vi fortsätter sedan förbi Göteborg och tar sikte på Tjörn. Här äter vi lunch och besöker de små pittoreska fiskelägena. Vi åker vidare genom Orust tills vi kommer till Malö, Flatön och Ängön där Evert Taube vistades under perioder och det är där ifrån han fick inspiration till några av sina mest älskade visor. På Flatön stannar vi på Handelsman Flink och dricker vårt eftermiddagskaffe innan vi åker vidare mot Uddevalla och 4-stjärniga Hotell Bohusgården.

DAG 2

I dag är förmiddagen fri för egna aktiviteter, kanske njuta av hotellets spa och bad eller ta en promenad på Uddevallabornas stolthet strandpromenaden som är en prisbelönt gång och cykelväg, Det spektakulära trädäcket som smyger sig runt branta bergväggar längs havslinjen hela vägen från Skalbankarna till Lindesnäs utsedd till landets vackraste strandpromenad. Under eftermiddagen tar vi bussen via Hunnebostrand till Smögen Här kan vi beundra alla tjusiga båtar och sätta oss ner för att ta en lokal öl på Smögenbryggan. En vandring på Bryggan är nästan ett måste. Kl 19.00 stiger vi ombord på M/S Soten som tar oss med till Sotekanalen. En traditionsfylld resa där vilda historier, skrönor och fakta blandas medan vi sakta glider fram och får se de vackra kustsamhällena och Sotekanalen från rätt håll, från sjösidan! Ombord serveras en generös Västkustbuffé med bland annat räkor, rökt lax, inlagd sill, potatis, såser och nybakat bröd.

DAG 3

Efter frukost sätter vi oss i bussen för att ta oss till Strömstad här väntar en båttur ut till Sveriges västligaste öar med fast befolkning Kosteröarna. När vi kommer fram väntar en rundtur med kostertåget därefter bjuds vi till bords för en lunch på Kostergården. På vägen tillbaka passeras Tanum med sin ca 500 hällristningar, störst i Europa och upptaget på Unescos världsarvslista. Ikväll väntar middag på hotellet.

DAG 4

Efter frukost åker vi till Marstrand som hade sin första storhetsperiod under 1500-talet när sillen gick till, och sedan under badortstiden på 1800-talet då Societetshuset och mycket av dagens trähusbebyggelse tillkom. Ovanför den lilla staden reser sig Carlstens fästning där vi gör ett besök. Här väntar en guide som berättar fästningens spännande historia.
Efter vårt besök på Marstrand är det dags att vända hemåt igen. Vi passar på att äta en gemensam avslutningsmiddag innan vi når våra hemorter under kvällen.

Splash
Vi bor mitt i
hjärtat av Bohuslän
Boka till hotellets
spa- och poolområde!
Upplev Evert Taubes
vackra Bohuslän
BOKA DIN RESA HÄR om boendet

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

 • Bussresa
 • Kaffe och smörgås, dag 1
 • Del i 2-bäddsrum, 3 nätter
 • 3 frukost
 • 2 luncher, exkl. dryck
 • 3 middagar, exkl. dryck
 • 1 skärgårdskryssning med västkustbuffé, exkl. dryck
 • Reseledare
 • Trevlig gemenskap
 • Gratis inhägnad parkering i Västervik, Ankarsrum och Vimmerby

TILLÄGG:

 • Platsmarkering: 100:-
 • Enkelrum: 1.350:-

BETALNINGSVILLKOR:

Anmälningsavgift på 500 kr betalas inom 10 dagar. Slutbetalning 40 dagar före avresa.

Om Boendet

Bohusgården Hotell 

Bohusgården Hotell och Konferens är beläget i södra Uddevalla, i hjärtat av Bohuslän. Precis nedanför hotellet går den vackra strandpromenaden som blivit utsedd till Sveriges vackraste väg. Varför inte boka till entré till hotellets spa- och poolområde där man hittar olika pooler och vattenkällor.

Bra att veta

AVRESA:

Västervik, Lunnargatan 14 kl. 07.30.
Övriga orter se ert deltagarbevis.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV