Sensommarvandring i vackra Funäsdalen

Sverige
Att vandra i fjällvärlden under sensommaren är något speciellt. Alla sensommarfärger, det kristallklara och kalla vattnet, den friska luften och bergstopparna som tornar upp sig mot himlen. Den här resan är bra både för kropp och själ, här kan man känna att vardagsstressen försvinner och man kan njuta av allt det vackra och det hälsosamma. I år bor vi på Hotell Funäsdalen som ligger mitt i byn.
Dag 1

Välkommen ombord

Vi avreser från våra hemorter under tidig morgon och färden går norrut. Efter stopp för kaffe och smörgås kommer vi tidig eftermiddag till Dalarna och vackra Siljansbygden där vi äter lunch. Under kvällen når vi dagens slutmål, Hotell Funsädalen. Middag

Dag 2-5

Natursköna vandringar i din egen takt

Nu har vi 4 härliga dagar framför oss i Funäsdalen. Följ med vår kunniga vandringsguide på tur med gruppen eller upptäck Funäsdalen på egen hand. Våra arrangerade vandringar har olika svårighetsgrader, höjdskillnader och längder. Vår guide handplockar de bästa turerna för oss anpassat efter väder och vind. I er medhavda ryggsäck finns det mest privata saker som termos men även ett lunchpaket från hotellet. Dagarna avslutas med gemensam middag på hotellet.

Dag 6

På återseende

Efter en tidig frukost och utcheckning från hotellet sätter vi oss i vår bekväma buss och påbörjar hemresan.  Vi har återigen en heldag i bussen och får njuta av vackra Sverige som passerar förbi våra bussfönster. Med stopp för välsmakande busskaffe, lunch och kvällssmörgås kommer vi åter till Västervik ca. kl. 21.00.

Star
 • Lokalguide "Lelle" som tar oss med på fina vandringar
 • Helpension med lunchpaket på Hotell Funsädalen
 • För 4:e året i rad
PROGRAMBLAD BOKA DIN RESA HÄR
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

 • Bussresa i bekväm helturistbuss
 • Kaffe och smörgås dag 1
 • Lunch dag 1 & 6
 • Boende, del i 2-bäddsrum, 5 nätter
 • 5 frukostbuffé i Funäsdalen
 • 4 lunchpaket i Funsädalen
 • 5 middagar exkl. dryck i Funäsdalen
 • Vandringsguide 4 dagar
 • Kvällssmörgås dag 6
 • 1 påfyllning per vandringsdag med kaffe eller choklad i din termos
 • Reseledare
 • Trevlig gemenskap
 • Inhägnad parkering i Vimmerby, Ankarsrum eller Västervik.

TILLÄGG:

 • Enkelrumstillägg 5 nätter: 1.500:-
 • Platsmarkering i bussen: 150:-

BETALNINGSVILLKOR:

Anmälningsavgift på 1200 kr betalas inom 14 dagar. Slutbetalning 40 dagar före avresa.

Om Boendet

Hotell Funäsdalen 

Hotellet mitt i byn med nära till allt. En av den svenska fjällvärldens klassiska hotell med anor från 1947. Här finns restaurang, lounge och bar under samma tak. Hotellet har en välkomnande fjällkänsla som sitter i väggarna sedan snart sju decennier. En trappa ner på hotellet hittar du Fjällrestaurangen med lounge och bar, känd för sina utvalda lokala råvaror från Jämtland och Härjedalen. Här serveras välkomponerade rätter baserade på det som finns att tillgå i området såsom fisk, ren, nötkött, svamp och bär. I loungen kan man slå sig ner framför den öppna brasan, både före och efter middagen.

Bra att veta

Att tänka på inför vandringen: Vädret på fjället kan förändras snabbt. Ha alltid med extra kläder om det skulle bli kallt. En mössa kan alltid vara bra även om det är sommar! Det kan vara blött på fjället, ha vandringskängor eller stövlar på fötterna. Det tar på energin att bestiga fjälltoppar. Ha med extra energi i ryggsäcken som t.ex. russin, nötter, mackor, varm och kall dryck.

AVRESA:

Hallens Företagscenter Lunnargatan 14 i Västervik kl.06.00
Påstigning erbjuds i Vimmerby - Ankarsrum - Västervik - Gamleby - Norrköping med mellanliggande orter.

Om våra vandringar

Vilka vandringar vi kommer genomföra beror mycket på väder och dagsform för dagen. Detta beslutas oftast under middagen på kvällen så alla vet vart vi ska dagen därpå. Vår lokalguide ”Lelle” har lång erfarenhet av fjällvärlden och vandringar och tar hand om oss som grupp. Alla ska känna sig bekväma med vandringarna, och ibland finns det alternativa leder så man kan välja hur tuff vandringa man vill ha.

Det finns många fina leder att vandra såsom Hällmålningsrundan, Mittåkläppen, korta Bergturen, Kariknallen, Anåfjället för att bara nämna några.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV

BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN