Husum, Römö & Sylt – en annorlunda Tysklandsresa

Tyskland
Följ med oss på en annorlunda Tysklandsresa med korta avstånd och unika upplevelser. Boende i mysiga Husum, rundtur på exklusiva Sylt, kanaltur och vinprovning, shopping – ja listan kan göras lång.
DAG 1

Vi börjar vår Tysklandsresa med en behaglig start strax före lunch. Kliv ombord på vår bekväma turistbuss och låt äventyret börja! Under resans gång stannar vi för kaffe/te och smörgås i Huskvarna. Framme i Göteborg går vi ombord på en av Stena Lines färjor mot Kiel ca. kl. 18:00 och där serveras middagsbuffé medan vi seglar mot Tyskland.

DAG 2

Vid frukosttid anländer båten till Schwedenkai i Kiel. Mätta och belåtna efter en god frukost går vi iland till vår väntande buss. Vårt första besök blir Grebin där vi bjuds på en vinprovning hos Weingut SJ Montigny Alte Mühle, Steffen James Montigny gjorde pionjärarbete här 2009. Han var en av de första vinmakarna som odlade vin professionellt i Schleswig-Holstein. 2011 började det första vita vinet från Altmühlen säljas under namnet ”So mookt wi dat”. Här avnjuter vi inte bara förstklassiga viner utan även en lättare lunch innan vi åker mot Friedrichstadt, ofta kallad ”Lilla Amsterdam”, beläget mellan floderna Eider och Treene samt genomskuren av flera flodarmar och kanaler. Vad passar då inte bättre än att göra en kanaltur och kanske en stund på egen hand. Vi åker sedan vidare mot Nordsjöns strand och den lilla charmiga kuststaden Husum, känd för sin Maritima charm och lugna tempo bland fiskargränder, topprestauranger och hamnkrogar som överraskar med läckerheter. Vi har här valt att bo på fyrstjärniga Hotel Am Schlosspark, perfekt beläget endast 5 minuters promenad från Husums Slottspark. En middag i glada vänners sällskap avslutar denna dag. 

DAG 3

Idag utforskar vi övärlden. Vi åker över den 9 km långa Römödämningen, som började byggas 1939 av jord och lera, till den fina danska semesterön Römö. Efter en liten rundtur tar vi färjan över till tyska ön Sylt där vi får en guidad rundtur på den fyra mil långa ön. Vi kommer bland annat se den gamla badorten Kampen och den moderna huvudorten Westerland. Sylt är ett exklusivt turistmål med många lyxhotell och märkesbutiker. En och annan lyxbil brukar inte vara svårt att få syn på här! Passa nu på att strosa runt i huvudorten Westerland, shoppa, äta lunch eller kanske bara studera sommarens folkliv. På återresan mot Husum bjuds vi på en mycket annorlunda upplevelse då vi får åka tåg med bussen ute i det grunda Vadehavet. Redan 1927 stod den 12 km långa tågdämningen Hindenburgdamm klar och via den tar vi oss åter till fastlandet. Ikväll äter vi middag på Husums Brauhaus.

DAG 4

Vi tackar för tre nätter på detta trevliga hotell. Färden går först till Schloss Glücksburg som ären av de stora kulturella attraktionerna i Schleswig-Holstein och anses vara de europeiska kungahusens vagga. Slottet stod färdigt 1587 och ägs i dag av en stiftelse som vill bevara detta unika kulturarv och visa det för allmänheten. Här kommer vi att erbjudas en intressant rundvandring tillsammans med en guide. Slutligen tar vi oss tillbaka mot Citti för en liten shoppingrunda innan vi åker ombord på färjan mot Göteborg och även i kväll avslutar vi med en gemensam middagsbuffé.

DAG 5

På morgonen lämnar vi Göteborg ca kl. 09.30 och påbörjar hemresan med härliga reseminnen att njuta länge av. Beräknad hemkomst till Västervik ca kl. 15.00.

Star
 • Förstklassigt boende på Hotel Am Schlosspark
 • Korta avstånd och unika upplevelser
 • Vinprovning, kanaltur och guidad slottstur
PROGRAMBLAD BOKA DIN RESA HÄR

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

 • Bussresa i bekväm turistbuss
 • Kaffe/te och smörgås, dag 1
 • Boende, del i 2-bäddsrum/utsideshytt, 4 nätter
 • 4 frukost
 • 4 middagar, exkl. dryck
 • Kanaltur
 • Vinprovning med lättlunch
 • Utflykter enligt programmet
 • Reseledare
 • Trevlig gemenskap
 • Gratis inhägnad parkering i Västervik, Ankarsrum och Vimmerby
 • Bro- och färjeavgifter
 • Vägskatt
 • City tax

TILLÄGG:

 • Enkelrum: 1.730 kr
 • Platsmarkering i bussen: 125 kr

Om Boendet

Hotel Am Schlosspark Husum 

De bekväma rummen är en utmärkt utgångspunkt för att upptäcka de vackra attraktionerna i Husum och regionen. Frukosten ger en perfekt start på din dag och hotellbaren är ett perfekt ställe att varva ner på kvällen.

Om Rederiet

Stena Line 

Bra att veta

Glöm inte pass och Försäkringskassans utlandskort.

AVRESA:

Västervik, Lunnargatan 14 kl. 11.30.
Övriga orter se deltagarbevis.

Max Bagagevikt

Max bagagevikt/pers. 80 kg.

Valuta

Euro.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV

BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN