Norges natursköna höjdpunkter – genom fjäll och fjordar

Norge
Under denna resa får vi uppleva något av det vackraste Norge har att erbjuda. Atlanterhavsveien, Trollstigen, Trondheim samt en härlig båttur på Geirangerfjorden – av många klassad som ”världens vackraste sjöresa” – som trollbinder de flesta med sina fjäll och fjordar. Välkommen med på en bukett av naturupplevelser på vår Norgeresa.
DAG 1

Vi avreser tidigt på morgonen via Karlstad. I närheten av Charlottenberg stannar vi för lunch innan vi passerar gränsen. Under tidig kväll kommer vi fram till Scandic Hamar, här äter vi middag och övernattar på Scandic Hafjell.

DAG 2

Efter frukost fortsätter resan mellan höga bergstoppar genom Gudbrandsdalen vilken omges av hela sju nationalparker, bland annat Jotunheimen, Dovre och Rondane. Naturen är varierad och bjuder på en omfattande flora och fauna. Efter Dalsnibba börjar vi närma oss en av Norges vackraste platser – Geiranger. Här äter vi lunch innan vi tar en båttur på den djupblå UNESCO-skyddade Geirangerfjorden som omges av magnifika, snötäckta fjäll och grönskande natur. Vattenfall dundrar ner nästan lodrätt från bergen och klippor omges av glittrande dimslöjor vars enda uppgift verkar vara att skapa skiftande regnbågar som fyller betraktaren med förundran. Till de mest berömda fallen hör De sju systrarna, Brudslöjan och Friaren. På klipphyllor utefter de lodräta fjällväggarna ligger gårdar djärvt placerade, hundratals meter över fjorden. Båtturen avslutas i Ålesund där bussen möter upp och tar oss till vårt hotell Scandic Parken. I kväll äter vi middag på hotellet.

DAG 3

I dag ger vi oss ut på en färd genom skärgårdslandskapet väster om Ålesund och tar oss till en av Norges främsta fågelöar. Via landsvägar och små broar når vi ön Runde med endast ca 150 invånare, men som sommartid är hem för ca en halv miljon havsfåglar. Under ett besök på Runde Miljöcenter dår vi även passar på att äta lunch får vi lära oss om bland annat lunnefåglar och den norska sillen. Vi får även se delar av Rundeskatten och höra historien om denna holländska guldskatt som hittades i havet utanför Runde 1972. Åter tillbaka till vårt hotell för middag.

DAG 4

Efter en god frukost lämnar vi Ålesund för den här gången. Vi passerar över klyftan Gudbrandjuvet och tar oss så sakteliga upp till Trollstigens högsta punkt på 850 m.ö.h, där vi belönas med en storslagen utsikt. Genom elva hårnålskurvor ”letar” vi oss så småningom ner mot dagens lunchställe innan vi når Åndalsnes. Efter lunchen fortsätter vi en av världens vackraste vägar också känd som ”vägen i havet”, Atlanterhavsveien. Över broar och vägbankar som binder samman holmar och skär tar vi oss till Kristiansund. Sista biten fram till Kristiansund går genom den 5,7 km långa Atlanterhavstunneln. Här bor vi i natt på Quality Hotel Grand i Kristiansund. Efter middag på hotellet vilar vi ut efter en härlig dag, fylld med fantastiska naturupplevelser.

DAG 5

Vi fortsätter längs kustbandet, innan vi når fram till Trondheim, Norges tredje största stad och klassad som den vackraste. Här gör vi en stadsrundtur i den 1000-åriga staden tillsamman med en lokalguide. Ett besök i Nidarosdomen med sina runt 5000 skulpturer är också på sin plats. Vi bor på Clarion Hotel Trondheim och även denna kväll står middagen framdukad.

DAG 6

I dag är det dags att lämna Norge och börja vår resa hemåt. Under vägen gör vi ett stopp i Åre för lunch innan vi fortsätter till Sundsvall och vårt hotell Best Western Hotel Baltic där vi njuter av en god middag och sköna sängar.

DAG 7

I dag väntar sista etappen på vår resa som har givit oss många vackra synintryck och otroliga vyer. Vi kör E4:an hemåt och under kvällen stannar vi för en trevlig avslutningsmiddag innan vi når våra hemorter.

Star
 • En resa där det mesta ingår – helpension från dag 1-6
 • Stadsrundtur i Trondheim med lokalguide
 • En bukett av naturupplevelser
PROGRAMBLAD BOKA DIN RESA HÄR

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

 • Bussresa i bekväm turistbuss 
 • Kaffe/te och smörgås, dag 1 
 • Boende, del i dubbelrum, 6 nätter 
 • 6 frukost 
 • 6 luncher, exkl. dryck
 • 7 middagar, exkl. dryck 
 • Båtresa på Geirangerfjorden 
 • Besök på Runde Miljöcenter 
 • Tur på Trollstigen 
 • Tur på Atlanterhavsveien 
 • Besök i Nidarosdomen 
 • Lokalguide i Trondheim 
 • Reseledare 
 • Trevlig gemenskap 
 • Gratis inhägnad parkering i Västervik, Ankarsrum och Vimmerby 
 • Bro- och färjeavgifter 
 • Vägskatt 
 • City tax 

TILLÄGG:

 • Enkelrum: 4.100:-
 • Platsmarkering: 175:-/person

BETALNINGSVILLKOR:

Anmälningsavgift på 1.700 kr betalas inom 14 dagar. Slutbetalning 40 dagar före avresa.

Om Boendet

Scandic Hafjell 

Hotellet ligger ca 2 timmar utanför Oslo och 15 minuter från Lillehammer.

Scandic Parken 

Läget mitt i centrum innebär att det är nära till allt. De flesta rummen har fantastisk utsikt över Art Nouveau-staden Ålesund eller de närliggande öarna.

Quality Hotel Grand, Kristiansund 

Quality Hotel Grand ligger i hjärtat av Kristiansund.

Clarion Hotel Trondheim 

Med Trondheims häftigaste läge strax utanför hamnen får du som vår gäst en efterlängtad paus från vardagen.

Best Western Hotel Baltic 

Best Western Hotel Baltic är ett uppskattat fyrstjärnigt hotell i Sundsvall och är centralt beläget i Sundsvalls gamla stenstad med utsikt mot Sundsvallsfjärden eller mot innergård.

Bra att veta

AVRESA:

Hallens företagscenter, Lunnargatan 14, Västervik, kl. 07.00.
Färdväg Västervik - Ankarsrum - Vimmerby.
Övriga orter se ert deltagarbevis.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV

BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN