Normandie – en historisk resa genom landskap, kultur och hjältemod

Frankrike
En resa till Normandie är som en andlig resa genom historiens lager av landskap och kultur. Detta pittoreska område, där havet möter det idylliska landskapet, är inte bara känt för sina vackra vyer utan även för sitt rika kulinariska arv. Calvados, den äppelbaserade drycken, äppelcider och Camembert, en utsökt ost, härstammar från dessa marker och ger smaklökarna en fest.

Men Normandie bär också på djupare spår av historien, särskilt relaterat till den avgörande dagen D som firar 80 år sedan landstigningen den 6 juni 1944. Detta var en tidpunkt som för alltid förändrade historiens gång, där modiga män från 15 olika länder samlades för att befria landet och kämpa för frihet. Under vår resa kommer vi att upptäcka och ta del av dessa historiska lämningar och höra de hjärtskärande och hjältemodiga historierna om dessa unga mäns mod.
Normandie är inte bara en plats på kartan, det är ett levande museum för historia och smaker. Det är en resa som sträcker sig bortom turistattraktioner, in i själva hjärtat av ett lands historia och arv.

DAG 1

Vi startar vår resa under morgonen från Västervik, där bussen tar oss genom de svenska vyerna med ett planerad stopp för en rejäl och välsmakande frukost. Vidare reser vi in i Danmark och fortsätter söderut till Rödby, där vår färja står redo för att ta oss över till Puttgarden innan vi når dagens mål – den charmiga staden Lübeck.
Efter en dag fylld av resande kan vi slappna av och njuta av en gemensam middag på hotellet Golden Tulip Lübeckerhof.

DAG 2

Efter en tidig frukost är det dags att ge sig ut på vägarna och känna pulsen på Autobahn. Resan tar oss vidare mot Bremen, en stad som passerar förbi och erbjuder en glimt av dess unika karaktär. Senare fortsätter färden förbi Ruhrområdet, en plats full av industriell historia.
I kvällningen anländer vi till Liège, och vårt slutmål för dagen är Mercure Liège Centre. Här kan vi koppla av och återhämta oss efter dagens resa. Det blir tid för lite avkoppling innan vi i morgon fortsätter mot Normandie.

DAG 3

Dagen för oss vidare från Belgien in i det målande landskapet av Frankrike. Ju längre vi reser, desto mer närmar vi oss det historiska och vackra området Normandie. Mot kvällen når vi fram till Caen, och vårt hotell ****Mercure Centre Port de Plaisance.
Denna hotellpärla ligger i hjärtat av den historiska stadskärnan och blir basen för våra äventyr i Normandie under de kommande fyra dagarna.

DAG 4

Vår dag ser ut att bli full av fantastiska smakupplevelser! Första stoppet blir hos en ostproducent nära Livarot, där vi får uppleva en rundvandring och smaka på deras läckra ostar. Efter detta ostäventyr fortsätter vi till Cormeilles, där vi besöker ett bränneri som specialiserar sig på det ikoniska äppelbrännvinet, Calvados. Kanske blir det tillfälle att ta med en flaska hem, som en minnesvärd smak av vår resa till Normandie.
Detta är en dag fylld med kulturella smakupplevelser där vi får lära känna och uppskatta det lokala hantverket och smakernas historia.

DAG 5

Dagen bjuder på minnesvärda platser som bär på djupa berättelser från det förflutna. Efter en härlig frukost ger vi oss ut tillsammans för att utforska första stoppet: Musée de la Tapisserie de la Reine Mathilde, där den ikoniska Bayeuxtapeten finns. Denna otroliga vävda bård porträtterar Wilhelm Erövrarens krigståg mot England år 1066, och det är som att bläddra i historiens sidor på en textil.
Efter detta konstnärliga och historiska äventyr fortsätter vi till Invasionskusten, där stränderna Omaha, Sword, Utha, Juno och Gold står som levande vittnen till Dagen D. Dessa platser bär på minnen från avgörande ögonblick och är en påminnelse om modet och uppoffringarna som gjordes.
Vidare tar vi oss till Arromanche för att besöka D. Day Museum, där vi kommer att få se och förstå de allierades landstigning den 6 juni 1944 och deras resa genom Hitlers försvarslinje. Slutligen besöker ni Normandy American Cemetery, ett känsloladdat och respektfullt stopp, innan vi återvänder till hotellet efter en lång och tankeväckande dag. Dagen avslutas med en gemensam middag, där man kan reflektera över dagens upplevelser och minnen.

DAG 6

Dagens utflykt till Mont-Saint-Michel bär med sig en aura av mystik och skönhet. Detta kloster, en av Frankrikes mest anmärkningsvärda och ikoniska platser, är en sällsam syn där det högt uppe på berget reser sig majestätiskt. Platsen, belägen på en halvö omringad av Atlantens vatten, är verkligen som en hägring och är ett världsarv enligt UNESCO.
Under besöket kan du njuta av de slingriga gränderna och upptäcka charmen i varje vrå. Klostret bjuder in till en atmosfär fylld av historia och andlighet. För de som vill finns möjligheten att vandra upp till klosterkyrkan.
Oavsett om ni utforskar de gränder som slingrar sig genom Mont-Saint-Michel eller tar er tid att smaka på de läckra crêpes som området är känt för, kommer det att bli en minnesvärd och fängslande dag på denna extraordinära plats.

DAG 7

Efter en förhoppningsvis avkopplande natt och en stadig frukost tar vi farväl av Caen och börjar resan tillbaka hemåt. Under resan passerar vi genom det vackra franska landskapet innan vi så småningom når Nederländerna.
Där gör vi ett stopp för en trevlig vinprovning och en kvällsmåltid som blir ett perfekt tillfälle att avrunda dagen med goda smaker och fin stämning innan vi varvar ner på hotell Designhotel Maastricht.

DAG 8

Under den fortsatta resan norrut lämnar vi Nederländerna och återvänder till de tyska vägarna. Under dagen kommer vi göra stopp för både mat och kaffe för att hålla energin uppe och för att njuta av små pauser längs vägen, innan vi till sist når dagens mål: Park Inn by Radisson i Lübeck.

DAG 9

Under vägen mot färjan i Puttgarden stannar vi för att handla varor som vi inte har fått tag på under resans gång. Resan genom Danmark bjuder förhoppningsvis på en smidig och snabb överfart tillbaka till Sverige. Att stanna för en välbehövlig middag under vägen blir en trevlig avslutning på vår resa, där vi kan reflektera över alla de fina minnena och upplevelserna vi samlat på oss från Frankrike.
När ni äntligen återvänder till era hemorter, kommer ni att göra det fyllda av alla dessa minnen från er resa till Normandie.

Star
 • Fantastiska kultur- och smakupplevelser
 • Vi besöker många historiska platser
 • Begränsat antal platser för bästa reseupplevelse
PROGRAMBLAD BOKA DIN RESA HÄR

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

 • Bussresa i bekväm turistbuss
 • Boende, del i dubbelrum, 8 nätter
 • 9 frukost
 • 9 middagar, exkl. dryck
 • 4 luncher, exkl. dryck
 • Provning av 4 ostar, inkl. bröd & 1 glas cider på Fromagerie E. Graindorge
 • Calvadosprovning på Distillerie Busnel
 • Besök på Bayeuxtapeten inkl. entré och audioguide
 • Besök på Normandy American Cemetery
 • Besök på D.DAY Museum
 • Besök på Mont-Saint-Michel
 • Vinprovning på Vingård
 • Reseledare
 • Trevlig gemenskap
 • Gratis inhägnad parkering i Västervik, Ankarsrum och Vimmerby
 • Bro- och färjeavgifter
 • Vägskatt
 • City tax

TILLÄGG:

 • Enkelrum: 6120:- 
 • Platsmarkering: 225:- 

Om Boendet

Hotel Golden Tulip Luebecker Hof 

Lyxiga rum fördelade på sex våningar med sittgrupp och skrivbord, te- och kaffekokare, platt-TV, hårtork och gratis WiFi.

Mercure Liege City Centre 

Mercure Liege City Centre ligger intill floden La Meuse och erbjuder gästerna komfort och moderna bekvämligheter i en historisk miljö i staden.

Mercure Caen Centre Port de Plaisance Hotel 

Mercure Caen Centre Port de Plaisance ligger i hjärtat av den historiska stadskärnan och erbjuder moderna, funktionella rum i en välkomnande atmosfär.

Designhotel Maastricht 

Ett hotell lika blomstrande som själva stadsdelen "Wyck". Släng dig på de gigantiska sängarna och beundra de coolaste konstverken.

Park Inn by Radisson Lübeck 

Park Inn by Radisson Lübeck är bekvämt beläget intill stadens gamla stadsdel, som finns med på UNESCO:s världsarvslista.

Bra att veta

Glöm inte giltigt pass och Försäkringskassans utlandskort.

AVRESA:

Västervik, Lunnargatan 14 kl. 07.00, inhägnad och kameraövervakad parkering.
Övriga orter se ert deltagarbevis.

Valuta

Euro.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV

BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN