Prag – där historien dansar längs kullerstensgatorna

Prag
I Prag, där historien dansar längs kullerstensgatorna, kommer vi att upptäcka kulturskatter som är en del av själva staden. Gamla stan, en förtrollande plats där Karlsbron sträcker ut sig som ett vackert monument över Moldau och St. Vitus katedral som står majestätiskt uppe på borgområdet.

På vår matvandring kommer vi smaka på stadens hjärta och själ i varje tugga. Njut av de lokala delikatesserna som väcker Prags kultur till liv på ett sätt som bara mat kan.
Vi hinner också med en båttur på den vackra floden Spree, av många kallad Tysklands Venedig och uppleva Barockstaden Dresden som är ett levande konstverk.
Vårt noga utvalda hotell i hjärtat av Prag blir vår bas för att utforska staden. Det är mer än bara boende; det är en port till det förflutna och nutiden. Med en perfekt placering kan du avslöja skatterna på det gamla torget från 1100-talet, utforska de judiska kvarteren och andas in atmosfären på Vaclavplatsen. 

DAG 1

Vår resa söderut börjar redan under tidig morgon. Efter en härlig hotellfrukost fortsätter vi in i Danmark för att så småningom köra på färjan i Gedser. Efter en liten tur till havs ankommer vi till Tyskland och Rostock där vi checkar in på Vienna House Sonne för lite god mat och välbehövlig sömn.

DAG 2

Efter en stadig frukost fortsätter vi söderut och stannar för lunch innan vi når Lübbenau i området Spreewald. Där har floden Spree skapat ett fantastiskt nätverk av flodarmar och en oförglömlig båttur väntar innan vi fortsätter mot Dresden och checkar in på Holiday Inn Dresden am Zwinger för middag och en god natts sömn.

DAG 3

Efter en uppfriskande frukost tar vi våra första steg genom Dresden, även känd som ”Florens vid Elbe”. Staden, en pärla bland Europas kulturskatter, väcker liv i historien genom sina pittoreska gator och imponerande arkitektur. År 2005 slutfördes återuppbyggnaden av Dresden Frauenkirche, vars fantastiska kupol reser sig som en symbol för stadens återfödelse. Vi avslutar vårt besök i Dresden med gemensam lunch innan vi fortsätter söderut. Mot tidig kväll når vi nu Prag, vår destination och hem för kommande dagar. Vårt centralt belägna boende på Century Old Town Prague MGallery by Sofitel kommer att vara vår oas mitt i Prags pulserande hjärta. En kväll av välbefinnande väntar på hotellet, där middagen blir en smakrik inledning på vårt äventyr i den gyllene staden.

DAG 4

Denna dag är reserverad för att fördjupa oss i Prags pulserande hjärta. Vi tar på oss bekväma vandringsskor och tillsammans med en kunnig lokalguide ger vi oss ut på stadens charmiga gator och torg. Det blir en genuin upplevelse, då vi inte tar bussen utan istället promenerar och tittar på vad Prag har att erbjuda.
Under dagen kommer vi också göra ett minnesvärt besök vid det anrika Staropramen-bryggeriet, där historien blandas med doften av färskbryggt öl. En provsmakning som ger oss en sann förståelse för Prags ölkultur.
Efter en spännande dag av upptäckter finns tid att på egen hand reflektera över de intryck vi samlat på oss innan kvällen avslutas på hotellet med middag. En dag fylld med äventyr, öl och god mat – det är så vi utforskar Prag på ett minnesvärt sätt.

DAG 5

Dagen bjuder in till en resa längs Moldaus pulserande vatten, där vi upptäcker Prags hjärta från en unik vinkel på en underbar båttur. Men det stannar inte där. Vår resa fortsätter med en mat- och ölvandring, en kulinarisk odyssé som kommer att skriva sig in i dina minnen för alltid. Vi tar oss genom stadens olika kvarter, smakar på den lokala maten på olika restauranger och möter de varma och vänliga Pragborna. Denna dag är en hyllning till Prags kultur, från dess strömmande vatten till dess utsökta mat.

DAG 6

Efter en smakfull frukost tar vi avsked och styr bussen norrut. Under resan passerar vi Berlin och om trafiken är med oss tar vi en snabb tur genom staden för att få en glimt av dess pulserande energi och historia.
Resan genom Tyskland fortsätter uppåt och mot kvällen anländer vi till Güstrow där vårt hotell Kurhausa m Inselsee väntar med både välsmakande mat och bekvämt boende. Det blir en kväll att koppla av och reflektera över de fantastiska upplevelserna från Prag innan vi återvänder till vår hemort imorgon.

DAG 7

Innan vi tar färjan till Danmark planerar vi ett kort stopp för shopping på ett av varuhusen utanför Rostock. Det är en chans att fynda eller bara njuta av lite sista minuten shopping innan vi fortsätter vår resa.
När vi väl är tillbaka i Sverige tar vi oss tid för en avslutande middag tillsammans innan vi beräknas nå Västervik runt klockan 22.00.

Varmt välkommen att uppleva Prag och dess omgivningar på ett sätt som kommer att skapa minnen för livet. Vår resa är fylld av kultur, god mat och fantastiska vyer – en resa du inte vill missa!

Star
 • Noga utvalt hotell i hjärtat av Prag
 • Kultur, god mat och fantastiska vyer
 • Fina båtturer och stadsvandringar
PROGRAMBLAD BOKA DIN RESA HÄR

Vid frågor, kontakta oss

Hallens resekonsulter

+46 490 83 000
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

 • Bussresa i bekväm turistbuss
 • Boende, del i dubbelrum, 6 nätter
 • 7 frukost
 • 3 luncher, exkl. dryck
 • 6 middagar, exkl. dryck
 • Båttur på Spreewald
 • Stadspromenad i Dresden
 • Stadspromenad i Prag med lokalguide
 • Besök och ölprovning på Staropramen
 • Båttur på Moldau
 • Mat- och ölvandring genom Prag
 • Reseledare
 • Trevlig gemenskap
 • Gratis inhägnad parkering i Västervik, Ankarsrum och Vimmerby
 • Bro- och färjeavgifter
 • Vägskatt
 • City tax

TILLÄGG:

 • Enkelrum: 4.140:-  
 • Platsmarkering: 175:-  

BETALNINGSVILLKOR:

Anmälningsavgift på 1.800 kr betalas inom 14 dagar. Slutbetalning 40 dagar före avresa.

22/4 -24 
7 dagar
Denna resa innehåller transport med BussDenna resa innehåller transport med Båt
17.975:-
 

KONTAKTA OSS FÖR BOKNING

Om Boendet

Vienna House by Wyndham Sonne Rostock 

Detta 4-stjärniga hotell har en 200 år gammal tradition och ligger centralt vid Rostocks gamla marknadsplats.

Holiday Inn Dresden am Zwinger 

Vila och ladda i komfort i något av hotellets 144 luftkonditionerade rum som kombinerar retroinspirerad design med de senaste bekvämligheterna för din komfort.

Old Town Prague MGallery by Sofitel 

Century Old Town Prag stoltserar med sin majestätiska neobarockarkitektur i hjärtat av staden, nära Gamla stans torg och den berömda astronomiska klockan.

Kurhaus am Inselsee 

Unikt med "Kurhaus am Inselsee" är den härliga uppmärksamheten för detaljerna, den välbekanta servicen - utöver standarder - och en mysig komfort i en tidlös atmosfär.

Bra att veta

Glöm inte giltigt pass och Försäkringskassans utlandskort.  

AVRESA:

Avresa från Hallens Företagscenter Lunnargatan 14 i Västervik kl.07.00. Övriga orter enligt din bokningsbekräftelse.

Valuta

Euro och Tjeckiska Koruna.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV

BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN