Ven – paradisön i Öresund

Sverige
Följ med till den historiska ön Ven som ligger i Öresund mellan Danmark och Skåne, en idyll väl värt ett besök. På Ven finns konst och hantverk, mat från jord till bord, museum och små butiker.
Dag 1

Vi avreser från hemorten på morgonen mot Helsingborg. Efter rast för kaffe och smörgås i trakten av Växjö kommer vi fram till vårt centrala hotell i Helsingborg ca. kl. 13.00. Kanske kan vi få våra rum redan nu, annars ställer vi in bagaget i receptionen. Eftermiddagen är fri för egna aktiviteter.

Dag 2

Efter frukost bär det av mot Landskrona och färjan över till Ven. Här möter vår duktiga guide Tommy oss för en heldagstur på paradisön. Vi börjar med förmiddagskaffe med durumbulle på cafeet i Bäckviken. Därefter besöker vi Nämndemansgården, Vens hembygdsgård och Tycho Brahemuseet med Stjärneborg som var Tychos Observatorium. Lunchen äter vi på Backafallsbyns restaurang. Turen avslutas med ett besök vid Sankt Ibbs gamla kyrka från slutet av 1100-talet. Båten till Landskrona väntar på oss kl. 16:45 och vi är åter i Helsingborg ca 18:00. Kvällen fri för egna upptåg.

Dag 3

Idag kan vi ta en sovmorgon innan det är dags för frukost. Vi avreser från hotellet kl. 11.00 och kommer att stanna i Ljungby lagom till lunch. Hemkomst till Västervik beräknas till kl. 17.00.

Star
  • En duktig lokalguide på Ven
  • Lunch på Backa- fallsbyns restaurang
  • Centralt boende i Helsingborg
PROGRAMBLAD BOKA DIN RESA HÄR
 

Boka din resa tryggt och säkert idag. Läs mer här

I GRUNDPRISET INGÅR:

  • Bussresa, kaffe och smörgås
  • Del i dubbelrum 2 nätter
  • 2 frukostbuffé
  • Utflykt till Ven med båtbiljett Landskrona – Ven t/r samt förmiddagskaffe, lunch, entréer och guidning

TILLÄGG:

  • Enkelrum: 900:-
  • Platsmarkering i bussen: 50:-

Om Boendet

Scandic Oceanhamnen 

Ett stenkast från Helsingborgs stadskärna precis vid havet ligger den nya, innovativa stadsdelen Oceanhamnen och hotellet med samma namn, Scandic Oceanhamnen. I relaxavdelningen kan du njuta av den hänförande panoramautsikten. Här ligger den glittrande kusten för dina fötter. Slå dig ner bland gröna växter i de hängande fåtöljerna, yoga i morgonsolen eller bastubada i skymningen.

Bra att veta

AVRESA:

Västervik Lunnargatan 14 kl. 07.30
Ankarsrum Hallens garage kl. 07.50
Vimmerby Fagerströms maskin Turbingatan 8 kl. 08.20

För övriga orter se ert deltagarbevis.

OBS! Kontrollera alltid avresetiden på ert deltagarbevis.

Viktig information

För resa inom Norden behövs inget pass, men du skall alltid ha med en giltig legitimation. På övriga resor är Pass/Nationellt ID-kort obligatoriskt!
Läs även vad som gäller för din destination på swedenabroad.se

Bli en del av vår gemenskap – boka direkt eller ring 0490-83 000!

HALLENS I SOCIALA MEDIER

HALLENS NYHETSBREV

BLÄDDRA I VÅRT MAGASIN